Waar moet je als healer rekening mee houden? Als je met helende handen geboren bent, dan heb erg veel geluk. Je bezit een bijzondere gave waarmee je anderen kunt helpen. Ben je zelf pas tot de ontdekking gekomen dat je een helende gave hebt? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden!

Healer tips

Gebruik steeds hogere energie

Een healer ontvangt hogere energie die hij kan gebruiken om andere mensen te helen. Er zit hier echter een gevaar in: wanneer je nog niet zo vertrouwd bent met het helen van anderen, zal je misschien geneigd zijn om te werken met je eigen energie. Dat kan geen kwaad voor de persoon die deze energie ontvangt, maar wel voor jezelf. Als je steeds je eigen energie gebruikt voor het helen van anderen, dan kan je na een tijdje uitgeput raken en dat moet je zoveel mogelijk zien te vermijden. Daarom is het belangrijk om steeds goed in verbinding te staan met je hogere energie. Maar hoe kan je je eigen energie onderscheiden van hogere energie? De gewaarwording van hogere energie is voor iedereen anders. Zo kan het zijn dat je handen beginnen te tintelen of gloeien of dat je een licht gevoel in je hoofd krijgt. Wees aandacht voor veranderingen. Zo zal je het makkelijker kunnen herkennen!

Volg altijd je innerlijk gevoel

Wanneer je iemand aan het helen bent, dan kan het voorvallen dat je handen naar een plaats geleid worden. Als dit gebeurt, dan moet je je hier niet tegen verzetten. Het is belangrijk dat je het gewoon laat gebeuren, want dit kan een tekenen zijn dat het nodig is om ook die plek te helen.

Wees altijd goed voorbereid

Een goede voorbereiding is de helft van het werk. Voordat je begint met iemand te helen, kan het helpen om te visualiseren hoe oude energie het lichaam verlaat. Daarnaast kan het ook belangrijk zijn om de juiste sfeer te creëren. Zorg voor de juiste muziek, kaarsen, wierook, enzovoort. Wat je precies gebruikt om de sfeer te scheppen is niet van belang, zolang jij je er goed bij voelt. Pas als je je goed voelt, zal jij het beste uit jezelf kunnen halen.

Forceer niets

Tijdens de healing is het belangrijk dat je niets forceert. Luister naar je gevoel en volg de energie. Energie wordt soms aangetrokken tot bepaalde plekken in het lichaam. Het kan ook voorvallen dat je cliënt niets voelt of dat hij te gesloten is. Trek het je niet aan als het niet lukt, forceer het niet, je kunt dan alleen maar respecteren dat het lichaam niet klaar is om geheeld te worden.

Zorg voor een goede afsluiting

Ook wat je na de healing doet is van belang. Neem enkele minuten tijd om tot rust te komen of was je handen. Wat je doet is niet zo belangrijk, je moet er enkel voor zorgen dat je eventjes met je voeten terug op de grond komt. Zodat je terug in contact staat met het nu.

Volg een reiki cursus

Heb jij helende handen, maar ben je nog steeds opzoek naar een manier om deze helende energie te gebruiken? Dan kan het helpen om een ZoMa cursus reiki te volgen. Door reiki toe te passen leer je helende energie gebruiken om blokkades van anderen mee op te heffen. Dat zorgt ervoor dat ze blijer en vrijer kunnen leven. Een cursus helpt niet alleen anderen, maar ook jou in je spiritueel ontwikkelingsproces.