Home / Healer

Healer

Als je met helende gaven geboren bent, dan heb je erg veel geluk. Je bezit namelijk een bijzonder talent waarmee je anderen kunt helpen. Ben je zelf pas tot de ontdekking gekomen dat je een helende gave hebt? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Ook is het waardevol om een cursus van een ervaren healer te volgen om je gaven beter te leren kennen en verder te ontwikkelen.

Ben ik een healer?

Healing kan vele vormen aannemen. Zo kan een liefdevolle glimlach helend werken, maar ook een knuffel of een goed gesprek. Eigenlijk kun je dus zeggen dat iedereen een healer is. Maar nu zijn er ook mensen die zichzelf beroepswijs een healer noemen. Wat is het verschil? Een beroepsmatig healer heeft diens intuïtieve gaven op zo’n mate ontwikkelt dat deze met diens handen, aura en bewustzijn healing teweeg kan brengen.

Een healer pikt met diens intuïtieve gaven dingen op die voor een non-healer onbewust zouden zijn gebleven. Denk hierbij aan een lang verborgen geheim, karma in de familielijn, een fysieke aandoening, etc. Een healer kan hier op zijn of haar eigen manier heling op geven. Dit kan bijvoorbeeld door het beoefenen van:

Healers

Een healer pikt met diens intuïtieve gaven dingen op die voor een non-healer onbewust zouden zijn gebleven. Denk hierbij aan een lang verborgen geheim, karma in de familielijn, een fysieke aandoening, etc. Een healer kan hier op zijn of haar eigen manier heling op geven. Dit kan bijvoorbeeld door het beoefenen van:

Als healer ga je energetisch te werk

Al deze vormen van healing vinden hun ingang op energetisch niveau. Vervolgens werkt de healing holistisch door op de andere niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Maar eerst moet het energetische script herleid en aangepast worden. Alles wat we hebben meegemaakt, wordt namelijk opgeslagen in ons energielichaam en onze chakra’s. Wat onverwerkt is gebleven, blokkeert de chakra’s en daarmee de energie flow. Als healer ga je daarom opzoek naar deze blokkades in het energetische veld. Ook ga je als healer samen met de cliënt onderzoeken wat er ten grondslag ligt aan deze blokkades. Dan kom je vanzelf uit bij die andere niveaus en wat er aangepast mag worden, een paar voorbeelden:

 • Te kort slaap – fysiek
 • Een belemmerende overtuiging – mentaal
 • Een oude pijn – emotioneel
 • Ontbreken van een goede gronding – energetisch
 • Vergeten zijn wie je in essentie bent – spiritueel

Wil jij graag meer leren over de verschillende niveaus en hoe je deze met elkaar in balans kan brengen? Volg dan de online cursus Holistisch Voeden. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wat jij écht nodig hebt en wat niet. Je eigen behoeften ontdekken en prioriteit geven, zorgt ervoor dat je weer helemaal terug in balans komt, bij je ware zelf.

Tips voor een healer

Healing brengen als healer is een mooi cadeau om aan iemand anders te geven. Om de kans op heling te vergroten, zijn er een aantal dingen waarvan het belangrijk is dat je hier zorg voor draagt. Daarom volgen er hier een aantal adviezen waarmee je ervoor zorgt dat je het optimale uit een healing sessie kan halen en kan meegeven aan je cliënt:

1. Gebruik altijd de universele levensenergie

Als healer heb je toegang tot de hogere energie die je kan gebruiken om andere mensen te helen. Wanneer je nog niet zo vertrouwd bent met het helen van anderen, zal je misschien geneigd zijn om te werken met je eigen energie. Dat kan geen kwaad voor de persoon die deze energie ontvangt, maar wel voor jezelf. Als je steeds je eigen energie gebruikt voor het helen van anderen, dan kan je namelijk na een tijdje uitgeput raken. Dat moet je zoveel mogelijk zien te vermijden. Daarom is het belangrijk om steeds goed in verbinding te staan met je hogere energie.

Maar hoe kan je in contact komen met en je eigen energie onderscheiden van hogere energie? In contact komen met de hogere energie doe je door je hierop af te stemmen door middel van een meditatie. Deze meditatie waarin Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, je helpt om je met je zuiver bewustzijn te verbinden, kan je hier goed bij ondersteunen.

De gewaarwording van hogere energie is voor iedereen anders. Zo kan het zijn dat je:

 • Handen beginnen te tintelen of gloeien.
 • Een licht gevoel in je hoofd krijgt.
 • Aanwijzingen doorkrijgt via je gedachten.
 • Ogen opeens iets heel duidelijk zien en lijken te zeggen: hier moet je wezen.
 • Volledig kalm bent en alle ruis in je gedachten weg is.

Wees aandachtig op veranderingen. Zo zal je het makkelijker kunnen herkennen!

2. Volg altijd je innerlijke gevoel als healer

Wanneer je iemand aan het helen bent, dan kan het voorvallen dat je handen naar een bepaalde plaats geleid worden. Of dat je een fluisterende stem een mogelijke oorzaak hoort zeggen. Als dit gebeurt, dan moet je je hier niet tegen verzetten. Het is belangrijk dat je het gewoon laat gebeuren en als nodig; er woorden aan geeft. Dit is nieuwe informatie die je wordt gegeven om dichterbij de kern te komen, zodat heling kan plaatsvinden.

3. Wees als healer altijd goed voorbereid

Een goede voorbereiding is de helft van het werk. Creëer daarom de juiste sfeer voordat degene die voor een heling komt, arriveert. Zorg voor de juiste muziek, kaarsen, wierook, enzovoort. Wat je precies gebruikt om de sfeer te scheppen is eigenlijk niet van belang, zolang jij je er maar goed bij voelt. Als jij je goed voelt, zal de cliënt zich ook goed voelen en zul jij het beste uit jezelf kunnen halen. Een vraag die je je hiervoor kan stellen is: ‘wat laat mij ontspannen en welkom voelen?’ Creëer deze setting vervolgens. Ook kan het helpen om van te voren, tijdens je afstemmende meditatie, te visualiseren hoe de oude energie het lichaam van de cliënt verlaat.

4. Forceer niets tijdens een healing

Tijdens de healing is het belangrijk dat je niets forceert. Luister goed naar je gevoel en volg de energie. Het kan bijvoorbeeld voorvallen dat je cliënt niets voelt of dat hij of zij te gesloten is. Trek het je niet aan als het niet lukt en forceer het niet, je kunt dan alleen maar respecteren dat het lichaam er nog niet klaar voor is om geheeld te worden.

5. Zorg als healer voor een goede afsluiting

Ook wat je na de healing doet is van belang. Neem enkele minuten de tijd om tot rust te komen. Wat je precies doet is niet zo belangrijk. Je moet er enkel voor zorgen dat je eventjes met je voeten terug op de grond komt, zodat je terug in contact staat met het nu. Een paar suggesties:

 • Ga een wandeling maken.
 • Stap onder de douche.
 • Grond jezelf door een grondingsmeditatie te doen of met blote voeten op het gras te lopen etc.
 • Strijk jezelf af om de energie af te voeren
 • Schrijf op wat er is voorgevallen tijdens de sessie
 • Zet vrolijke muziek op en dans!

Healer worden? Volg een Reiki cursus!

Heb jij helende gaven, maar ben je nog steeds opzoek naar een manier om deze helende energie te gebruiken? Dan kan het helpen om een cursus Reiki bij ZoMa Opleidingen te volgen. Door Reiki toe te passen leer je helende energie te gebruiken om blokkades van jezelf en van anderen op te heffen.

Healer

Dat zorgt ervoor dat je gelukkiger en vrijer kunnen leven. Een Reiki cursus helpt niet alleen anderen, maar ook jou in je spirituele ontwikkelingsproces. Wil je meer weten over Reiki cursussen bij ZoMa Opleidingen?