Home / Sjamanisme

Sjamanisme

Wat is sjamanisme? Volgens het sjamanisme heeft alles een eigen energieveld en een eigen bewustzijn. Het is een manier om contact te leggen met de spirituele wereld. Sjamanisme komt oorspronkelijk uit het Siberische Toengoezisch. Het betekent ‘hij die weet’. Sjamanisme komt in veel culturen voor. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt door volkeren in China, Siberië, Afrika, Mongolië en Zuid-Oost Azië. Ook indianen in Zuid- en Noord Amerika maken gebruik van sjamanisme.

Een sjamaan kan, door gebruik te maken van trance technieken, tussen verschillende dimensies reizen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een trommel, die op regelmatige basis aangeslagen wordt. Ook wordt er gebruik gemaakt van klankschalen of andere attributen.

Sjamanisme: stimulering van het zelfhelend vermogen

Wanneer er een verstoring heeft plaatsgevonden in het energieveld of bewustzijn, of dit nu spiritueel of mentaal is, kan een sjamaan helpen dit te herstellen. Hierbij zal hij of zij altijd iemand stimuleren gebruik te maken van zijn of haar zelf helende vermogen.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Sjamanisme en onsterfelijkheid

De sjamaan is bekend met de dood, en het mysterie hiervan, en is zich bewust van het feit dat de ziel onsterfelijk is. Wat heel erg bijzonder is aan een sjamaan is dat hij of zij informatie kan krijgen vanuit andere werkelijkheden.

Sjamanisme

Een sjamaan is in staat hier naartoe te reizen en krijgt hierbij hulp van gidsen of krachtdieren of totemdieren.

Hij of zij krijgt dan bijvoorbeeld informatie door over belangrijke beslissingen die genomen moeten worden, over ziektes of de oorzaak van energieveld verstoringen.

Sjamanisme: bemiddelen tussen spirituele en fysieke wereld

Alles heeft een ziel en alles is dezelfde energie (in essentie); dat is waar sjamanisme vanuit gaat. Dit geldt voor dieren, mensen en bomen, maar ook natuurwezens in de spirituele wereld bestaan uit dezelfde energie. Een sjamaan bemiddelt tussen de fysieke en de spirituele wereld.

Sjamanisme

Een sjamaan kan mensen genezen, voorspellingen doen en beïnvloedt gebeurtenissen positief. Ook kan een sjamaan krachten stabiliseren tussen mensen en het dierenrijk.

Een sjamaan heeft een belangrijke functie bij het begeleiden van mensen op hun sterfbed. Hij of zijn begeleidt stervenden tijdens de overgang naar de spirituele wereld.

Wat kun je verwachten van een sjamanistische sessie?

Een sjamaan kent de weg van het hart en geeft heling vanuit het hart. Tijdens een sessie met een sjamaan zal hij of zij zijn of haar hart met jou delen. Dit wordt gedaan met verschillende methoden, zogenaamde sjamanistische rituelen. Deze rituelen zorgen ervoor dat jij beschermd bent tijdens een trancereis of wanneer er entiteiten uitgedreven worden. Tijdens een sjamanistisch ritueel zal een sjamaan gebruik maken van verschillende voorwerpen.

Energetische heling met sjamanisme

Tijdens een sessie wordt je energetisch geheeld. Er wordt gewerkt op chakra’s en dit wordt gedaan in de verschillende dimensies van jouw ziel en geest.

Op deze manier kan alles weer terug gebracht worden in een natuurlijke balans, en kunnen blokkades opgeheven worden. Dit helpt je om dichter bij je eigen gevoel te komen en je op spiritueel niveau te ontwikkelen.

Sjamanisme

In de Reiki cursussen van ZoMa Opleidingen leer je anderen ook te helpen bij hun spirituele groei. Je leert onder andere hoe je blokkades op kunt heffen en hoe je het zelf helende vermogen van jouw lichaam weer kunt activeren, door gebruik te maken van je intuïtieve vermogens. Wil je hier meer over weten? Meld je dan aan voor een gratis proefles!