Home / Blog / Waarin vind jij je motivatie?

Waarin vind jij je motivatie?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Na een aantal weken vrij van werk, school en andere verplichtingen, komen de meeste mensen zo langzamerhand weer terug van vakantie. Lekker weg van alle dagelijkse beslommeringen, thuis relaxen of op een vakantieadres; vakantie en vrije tijd zijn altijd welkom. En dan komt die dag weer dichterbij waarop je weer terug gaat naar het dagelijks leven. Je werk wacht op je en dat voelt misschien alsof je nooit bent weggeweest.

Oprecht

Motivatie is dus hard nodig, want als je nog helemaal in de vakantiestemming bent, dan valt het soms zwaar om weer te beginnen met je dagelijkse bezigheden. Gemotiveerd zijn betekent dat je positief ingesteld bent en oprecht zin hebt om er tegenaan te gaan. Dat gevoel komt niet voor iedereen zomaar vanzelf. Je kunt jezelf helpen om gemotiveerd te raken en zo je vakantie op een prettige manier af te sluiten.

In balans

Die positiviteit is een belangrijk uitgangspunt voor je motivatie. Het scheelt natuurlijk al als je een leuke vakantie hebt gehad waarin je echt hebt kunnen ontspannen. Zo ben je energetisch opgeladen en kun je er op dat niveau in elk geval tegenaan. Nu nog dat mentale en daarmee dat emotionele niveau. Reiki, affirmaties en intenties zijn de methodes die ik daarvoor kan aanbevelen. Je lichaam en geest in balans brengen met Reiki, positieve zinnetjes vanuit je gevoel voor jezelf herhalen en mooie intenties meegeven aan wat je nieuwe (werk)dag gaat brengen: het werkt echt.

Doen waar je gelukkig van wordt

Je kunt het, je hebt energie en je mag er Zijn! Plezier, positiviteit en motivatie werken als je je gevoel er in mee laat gaan. En als je dagelijkse bezigheden over het algemeen ook nog eens de dingen zijn waar je gelukkig van wordt, dan komt motivatie vanzelf.

Kortom: blijf goed voor jezelf zorgen. Doe waar je blij van wordt en wees dankbaar voor wat er is. Misschien ervaar je dan dat gevoel van vrijheid wel gewoon iedere dag!

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog