Home / Zingeving

Zingeving

Hoe vind je zingeving in je leven? We zijn allemaal op zoek naar zingeving, naar iets dat ons leven de moeite waard maakt. Hoe vinden we dit precies en waarom is het zo belangrijk?

Waarom zingeving zo belangrijk is

De zoektocht naar zingeving is niet makkelijk, want zingeving is voor iedereen anders. Zingeving is datgene dat je leven zinvol maakt, datgene dat je energie en een goed gevoel geeft. Zingeving gaat over wat je levensdoel is en wat je leven inhoudt. Daarnaast gaat het ook over iets betekenen voor de wereld en voor anderen. De ene wil graag dakloze mensen helpen, de andere groener leven of misschien zwerfkatten opvangen. Zingeving is dus echt voor iedereen anders.

Wil je ook ontdekken dat voeding meer is dan alleen eten en drinken? En wist je dat je ook je verlangens, wensen en behoeftes kunt voeden? Hoe je dat doet, leer je in de online cursus Holistisch Voeden. Door jezelf op al je niveaus te voeden, kom je weer helemaal terug in balans, bij je ware zelf.

Zingeving is altijd in beweging

Het verandert ook naarmate je ouder wordt en groeit, want je leert telkens bij. Wat je leven ook betekenis geeft, het is belangrijk om je leven zin te geven, want op die manier werk je met volle energie naar een doel en dat maakt je gelukkiger.

Zingeving

Je geeft je leven richting en voelt je nuttig en blij. Maar wat als je je doel nog niet gevonden hebt?

Tips om je leven zinvol te maken

Iedereen heeft een doel in dit leven, wat dat doel is, is nog niet voor iedereen even duidelijk. Je bent heus niet de enige die nog niet weet hoe hij zijn leven zin moet geven. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je makkelijker je leven zinvol kunt maken. We geven je enkele tips.

Zingeving door ontdekken waar je goed in bent

Als je je leven zinvol wilt maken, dan helpt het om jezelf beter te leren kennen. Door jezelf beter te leren kennen zal je ontdekken waar je goed in bent. Je mag daarvoor wel durven om uit je comfortzone te stappen.

Door nieuwe dingen te proberen daag je jezelf uit en leer je andere kanten van jezelf ontdekken. Je ontwikkelt jezelf. Experimenteer en wees niet bang om je routine te doorbreken.

Zingeving

Jezelf leren kennen doe je ook door attent te zijn op je kwaliteiten. Vraag jezelf ook af of je deze voldoende benut. Durf ook eens aan anderen te vragen hoe zij jou zien, dat kan je nieuwe inzichten over jezelf geven.

Van bewustwording naar zingeving

Als je je bewust wordt van wat je blij maakt, dan zit je dichter bij je levensdoel. Bewustwording, bewustzijn en Zijnsoriëntatie zijn erg belangrijk wanneer je opzoek bent naar zingeving van het leven. In Zijnsoriëntatie kun je stilstaan bij alles wat je een goed gevoel geeft, jezelf afvragen wat je energie geeft en denk in deze momenten ook eens terug aan vroeger. Waar werd je als kind blij van? Vaak vergeten we onze vroegere talenten, door de drukte van het leven. Om die reden is het dus goed om eventjes terug te kijken naar je passies en hobby’s van vroeger. Wie weet ligt daar wel de sleutel tot je levensdoel?

Sta ook eens stil bij je interesses. Wat vind je interessant? Waar lees je boeken over? Wat zoek je op? Welke personen inspireren je? Je interesses vertellen je wat je blij maakt en zeggen daarom ook iets over je levensdoel.

Zingeving zonder beperkingen

Stel jezelf de vraag: “Wat zou je doen indien alles mogelijk was?”, als je deze vraag beantwoordt, dan weet je eigenlijk wat je écht wilt. Vaak denken we dat we iets niet willen, omdat we denken dat het toch onmogelijk is.

Zingeving

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de tijd of financiële middelen er niet voor hebt. Toch is dat geen goede reden om niet voor je levensdoel te gaan. Waar een wil is, is altijd een weg. Je moet je alleen leren focussen op de oplossingen in plaats van op de problemen. Dit kun je doen door je zesde chakra te deblokkeren. Hieraan is namelijk je intuïtie verbonden. Met je intuïtie kan jij voorbij de problemen de oplossingen ontmoeten.

Op zoek naar zingeving? Volg een opleiding of cursus!

Als jij het gevoel hebt dat het jouw levensdoel is om andere mensen te helpen, maar je niet precies weet hoe je dat kan doen, dan kan het een goed idee zijn om een cursus of opleiding te volgen. Bij ZoMa Opleidingen kan je bijvoorbeeld een Reiki cursus volgen of de opleiding tot Holistisch Therapeut. Deze helpen je om je leven zin te geven en om je positieve en liefdevolle energie in te zetten bij het helpen van anderen.