Home / Blog / Reiki als levenswijze

Reiki als levenswijze

Reiki wordt vaak weggezet als een tool, een methode. Terwijl Reiki eigenlijk veel meer is dan dat. Reiki is een levenswijze. Implementeer Reiki als levenswijze in je leven en je zult zien dat het je leven nog meer verrijkt, of met een knipoog, ‘ver-Reiki-d’.

Reiki als levenswijze, wat betekent dat?

Reiki als leefwijze

Reiki is een holistische levenswijze die je uitnodigt om dagelijks op alle holistische niveaus te kijken hoe het met jezelf gaat. ‘Rei’ staat voor universeel en ‘ki’ staat voor levensenergie. Samen wordt dat ‘universele levensenergie’. Met behulp van Reiki zet je je energiekanaal verder open zodat de universele levensenergie weer beter naar binnen kan stromen. Jouw zelfhelend vermogen wordt hierdoor op alle niveaus geactiveerd.

Zelfhelend vermogen gaat niet over het ‘quick fixen’ van een fysieke klacht door er zelfhelende energie naar toe te sturen. Het gaat juist over het helen van de onderliggende psychosomatiek; als deze er is. Psychosomatiek betekent dat er iets onder de fysieke klacht zit, bijvoorbeeld een emotie. Negen van de tien fysieke klachten hebben een psychosomatische component. Reiki als levenswijze betekent daarom dat je te allen tijde op holistische wijze naar jouw klacht kijkt. Wat wil het je vertellen op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau?

Reiki als tool vs. Reiki als levenswijze

Stel dat je spanning in je nek of schouders hebt. Dit is energie die zich heeft vastgezet. Om de energie weer te laten stromen, leg je je handen op de plek neer waar je de spanning voelt en je stuurt daar Reiki naartoe. Langzaam maar zeker voel je de spanning weglopen uit je nek of schouders. Je voelt je weer beter en gaat vervolgens op dezelfde manier door met je leven. Zet je Reiki op deze manier in, dan zet je het in als een tool. Je krijgt dan hetzelfde idee als met een paracetamol. Reiki wordt de paracetamol die de pijn verlicht, maar niet aanpakt. De pijn kan daarom iedere keer terugkomen en je blijft ermee kampen. Zet je Reiki als leefwijze in, kan heling plaatsvinden.

Masterclass psychosomatiek

Wil jij graag meer begrijpen over psychosomatiek? In deze masterclass legt Marjolein het aan je uit. Ook gaat ze dieper in op wat holisme betekent. Zeer waardevol om te weten als je Reiki als leefwijze wilt implementeren in jouw leven.

Durf te vertrouwen op Reiki

Heling vindt plaats wanneer je de controle loslaat. Reiki als leefwijze gaat namelijk over ontvankelijkheid, kwetsbaarheid en overgave. Dat betekent alles toelaten, in de wetenschap dat je alles wat naar boven komt niet bent, maar hebt. Reiki geven aan jezelf kan daarom soms ook best wel spannend zijn. Als je echt in volledige overgave gaat, weet je namelijk totaal niet weet wat er op zal komen aan pijnen, gevoelens, gedachten, ongemak.

Als je jezelf Reiki geeft, raak je jezelf aan. Jezelf aanraken doet emotioneel iets met je. Je wordt misschien opeens heel verdrietig of boos of gefrustreerd, etc. Dit komt omdat de energie door de handoplegging weer is gaan stromen. En waar je kunt denken dat Reiki gedachten mindert, kan het soms ook helemaal ontploffen. Want je raakt iets aan. Reiki kan dus af en toe ook aanvoelen alsof je gaat bungeejumpen met een héél lang touw. Je springt in het diepe en je komt van alles tegen en je weet niet wanneer er een einde aan komt. Maar er komt een einde aan de sprong, daar kun je altijd op vertrouwen. Wanneer je ver genoeg bent gegaan voor dat moment, zal het touw straktrekken en val je niet dieper meer.

Naar de kern met Reiki als levenswijze

Tijdens die sprong is het zaak dat je gaat kijken waar die emotie of pijn vandaan komt. Aan welke gebeurtenis in het verleden is deze emotie gekoppeld? Als je die hebt ontdekt, herbeleef je het event met de support van Reiki en doorvoel je de emotie die erbij hoort. Op deze manier ga je naar de angel van je fysieke klacht en kan het naast dat het oplost, ook wegblijven. Zo biedt Reiki de ingang tot heling in plaats van tijdelijke pijnvermindering.

Wijs je emoties niet de deur

Reiki als levenswijze betekent daarom ook dat je je emoties ten alle tijden de ruimte geeft. Als een emotie opkomt en je kiest ervoor dat het er op dat moment niet mag zijn, komt er namelijk een grotere lading op te liggen en kan het langer duren voordat je het kan loslaten. Terwijl wanneer je ervoor kiest om het direct te voelen, het veel sneller geheeld is en je houdt je energie schoon.

Reiki als levenswijze met emoties

Laat je dragen

Reiki als levenswijze gaat daarom ook over ten alle tijden ‘ja’ zeggen tegen het leven. Het gaat erom dat je erop durft te vertrouwen dat er iets groters is dan jijzelf dat voor jou zorgt. Het universum. Op het moment dat je jezelf Reiki geeft, open je je voor het universum en haar universele levensenergie. Je stelt je dus open en ontvankelijk op in het vertrouwen dat het universum weet wat er op dat moment nodig is en dat je dat aankan. Dat is elke keer weer kwetsbaar en elke keer vraagt dat om moed.

Reiki als levenswijze brengt je thuis

Naast dat Reiki als levenswijze uitnodigt om in je licht te gaan staan, nodigt het ook uit om je schaduwkanten aan te kijken. De helende energie van Reiki kan jou namelijk de weg wijzen naar de lampenkapjes die jij nog mag afleggen om dichter tot jouw kern te komen. Reiki wordt dan het kanaal via waar jij een rechtstreekse verbinding hebt met je ziel. Je ziel weet ten alle tijden wat in lijn is met jouw hoogste goed. Hoe meer je op jouw ziel raakt afgestemd, hoe moeitelozer jij naar jouw mooiste leven zal kunnen toe bewegen.

Batterij opladen met Reiki

Wil jij ervaren hoe het is om alle spanningen los te laten en even helemaal thuis te komen bij jezelf? Doe dan mee met deze meditatie waarin je wordt begeleid door Marjolein.

Reiki als levenswijze maakt je nieuwsgierig

Met Reiki als levenswijze ga je het leven en je klachten dus meer vanuit nieuwsgierigheid benaderen. Het moment dat je voelt dat er weer spanning op je nek is gekomen, wees dan nieuwsgierig. Ga onderzoeken waar dat mee te maken heeft en welke inzichten het je wil geven. Het is zeker ten alle tijden waardevol. Elke fysieke klacht die een psychosomatische component heeft, is vaak ook terug te vinden in de andere niveaus. Fysiek niveau is namelijk het laatste niveau waar energie gaat vastzitten.

Train jezelf in Reiki als levenswijze

Hoe bewuster jij je van jezelf en je holistische niveaus wordt, hoe eerder je de klacht ook kunt tackelen. Wanneer je bijvoorbeeld opmerkt dat je opeens meer negatieve gedachten hebt, kan het best eens zo zijn dat je je energie aan het weggeven bent. Of wanneer je zwaardere emoties voelt opkomen, kan het best eens zo zijn dat er iets op spiritueel niveau getriggerd is. Neem dan de tijd om Reiki aan jezelf te geven. Zo blijven de fysieke pijntjes op afstand en blijft je energie schoon.

Reiki als leefwijze 5 tips

Gratis E-book Reiki

Wil jij graag Reiki als levenswijze gaan inzetten? In dit e-book lees hier alles over en krijg je 5 tips om jouw energie beter te leren bewaken.

E-book downloaden

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog