Home / Blog / De verbinding met het universum versterken

De verbinding met het universum versterken

In de hectiek van het dagelijks leven is het makkelijk ons contact met het grote geheel te vergeten. Het contact met het universum en het gevoel dat er iets groters is dan wijzelf. Wil jij jouw verbinding met het universum versterken? Zó doe je dat.

Verbinding met het universum

In een wereld die steeds sneller lijkt te gaan, de to-do-lijstjes eigenlijk altijd wel eindeloos zijn en je elke dag weer je hoofd boven water probeert te houden, is er soms maar weinig ruimte over voor verbinding. Niet alleen voor échte verbinding met jezelf en met anderen, maar ook de verbinding met het grotere geheel.

Het versterken van onze verbinding met het universum is overigens niet alleen een spirituele zoektocht (want dat is het zéker), maar ook meteen een mooie reis naar innerlijke groei, een dieper begrip voor de wereld en energie om je heen en vrede. Het volgen van jouw innerlijke stem, is soms lastig omdat we op een bepaalde manier worden geleid door ons ego in plaats van onze intuïtie.

Gelukkig zijn in jouw reis van persoonlijke groei heel wat mooie stappen mogelijk. Van chakra’s in balans brengen tot jouw bewustzijn vergroten met geleide meditaties.

Zo kan jij jouw verbinding met het universum versterken.

Zo verbind je met het universum

Om te kunnen verbinden met het universersum, is het in eerste instantie belangrijk om bij je gevoelens te kunnen komen, jouw energieveld te versterken en een diepe, energetische verbinding aan te gaan met jezelf en jouw omgeving. Hoe? Jouw hogere chakra’s spelen daarbij een belangrijke rol, met name de kruinchakra.

Verbinden met universum

Tips voor spirituele verbinding

We delen een paar fijne en waardevolle stappen om deze verbinding te verdiepen en de energieën van de kosmische energie te omarmen.

1. Omarm stilte en meditatie

In de drukte van het moderne bestaan vinden we maar weining echte momenten van stilte. Daarom is juist meditatie een krachtig middel om die stilte op te zoeken, te omarmen én de ruis van het dagelijks leven wat te verminderen. Mediteren hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Sluit je ogen, adem diep in en laat gedachten komen en gaan. Observeer je gedachten zonder dat je ermee verbindt. In die stilte ontstaat er ruimte waarin je je bewust wordt van de subtiele signalen van het universum.

2. Luister naar je intuïtie

Het universum communiceert vaak met ons via onze intuïtie. Leer daarom om te luisteren naar jouw innerlijke stem, die ons de weg wijst. Het vereist vertrouwen in jezelf en het loslaten van twijfel. Vaak zijn de antwoorden waar we naar op zoek zijn al aanwezig binnenin en hoeven we ze alleen maar te ontdekken. Dát is het krachige van spiritualiteit.

3. Verbonden zijn met de natuur

Het opzoeken van de natuurlijke wereld is een directe manifestatie van het universum. Wil jij meer verbinden en jouw hogere chakra’s in balans brengen? Breng dan simpelweg meer tijd door in de natuur, observeer haar cycli, voel de energie en liefde van de aarde, luister naar het geritsel van bladeren of naar het kabbelende water.

In die momenten van verbondenheid ontstaat een dieper begrip van de onderlinge afhankelijkheid van alle dingen. In de natuur ervaar je meer dan ooit dat alles één is.

natuur

4. Beoefen dankbaarheid

Dankbaarheid is behalve de bewezen geluksmaker #1, ook de manier om deuren te openen naar een verbinding met het hogere. Neem daarom het liefst elke dag de tijd – al is het maar een minuutje – om dankbaar te zijn voor de kleine en grote dingen in je leven. Waar ben je dankbaar voor? Of voor wie? Deze positieve energie trekt op zijn beurt weer nieuwe energie aan en creëert een positieve resonantie met het universum.

Dankbaarheid

5. Visualiseer je doelen

Het universum reageert op onze gedachten en intenties. Neem dus regelmatig de tijd om je doelen en dromen te visualiseren. Zie jezelf voor je in de gewenste situatie en voel de emoties alsof het al realiteit is. Wat voel je? Welke verlangens heb je dan, of juist niet meer? Op die manier stuur je positieve energie de wereld in en open je deuren naar wat jij wilt manifesteren.

7. Breng je chakra’s in balans

Zoals gezegd spelen jouw chakra’s, ofwel jouw energiestromingen in je lichaam, een belangrijke rol in hoe jij je verbindt tot de wereld en de energetische verbindingen om je heen. Jouw innerlijke wijsheid stroomt makkelijker wanneer jouw chakra’s in balans zijn. Je kunt een chakra healing doen, bijvoorbeeld.

Chakra's

6. Laat los en vertrouw

Loslaten is een krachtige manier om je over te geven aan de kracht van het universum. Soms moeten we oude overtuigingen, geloofsovertuigingen, verlangens, angsten of verwachtingen loslaten om weer meer ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden om te kunnen helen. Vertrouw er daarom op dat het universum daarvoor zorgt en dat je op de juiste paden terecht komt.

Wees lief voor jezelf

Door bewust te werken aan het versterken van jouw verbinding met het universum, ontdek je een diepere betekenis van het leven en wordt het makkelijker om zingeving te ervaren.

Sta open voor de tekenen, signalen, luister naar jouw innerlijke stem en omarm de kracht van de oneindige verbondenheid die jou omringt.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog