Een spirituele opleiding klinkt misschien wat zweverig, maar niets is minder waar. Er zijn spirituele opleidingen die erkend zijn door het ministerie, wat betekent dat er vaak op hbo-niveau wetenschappelijk onderbouwd onderwijs wordt gegeven.

Geaccrediteerde spirituele opleiding

Leven vanuit je bewustzijn, vanuit de bron, zonder oordelen en vrij van aangeleerde patronen en overtuigingen. Dat is spiritueel leven en dat is de meest liefdevolle manier om volop in het leven te staan. Dit spiritueel ontwaken kun je leren als je een spirituele opleiding doet. Ben je voornemens om een spirituele opleiding te gaan volgen?

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Dan verdient het aanbeveling om een opleiding uit te zoeken die in elk geval geaccrediteerd is door een onafhankelijke beroepsvereniging. Zo ben je gegarandeerd van een diploma waar je ook daadwerkelijk iets mee kunt. Je wordt geen kwakzalver, waar er al meer dan genoeg van zijn, maar (bijvoorbeeld) een gediplomeerd therapeut, coach, begeleider of healer.

Spirituele opleiding

De essentie van een Spiritueel therapeut

Door de specifieke kennis en spirituele ontwikkeling van de Spiritueel therapeut, is hij of zij in staat om cliënten te ondersteunen in hun levensproces. Daarnaast kan de Spiritueel therapeut ook het persoonlijke energieveld van cliënten interpreteren en beïnvloeden, met als resultaat dat de cliënt zijn of haar eigen levenspad weer terugvindt.

Wanneer kun je terecht bij een spiritueel coach of therapeut?

Wanneer je last hebt van fysieke of psychische klachten kun je terecht bij een Spiritueel therapeut. Misschien heb je gezondheidsklachten en wil je een manier vinden om hier beter mee om te gaan. Of misschien heb je een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waar je nog steeds heel veel moeite mee hebt. Maar ook voor het doorbreken van vastgeroeste patronen en overtuigingen kan spirituele therapie uitkomst bieden. Bij het kiezen van spirituele therapie verdient het aanbeveling om je goed in te lezen en vooronderzoek te doen. Kijk welke spirituele opleiding de coach of therapeut heeft gedaan en of deze zich regelmatig bijschoolt. Volg je gevoel!

Het loslaten van patronen, overtuigingen en gedachten speelt een belangrijke rol in een traject met een spiritueel coach of therapeut. Zo ontwikkel je jezelf en je bewustzijn tot een hoog niveau. Met deze nieuwe inzichten kun je je persoonlijke ontwikkeling vorm gaan geven en gaan leven op de manier zoals jij dat wilt. Een spiritueel coach of therapeut heeft een groot empathisch vermogen en staat daarmee op gelijke voet met zijn of haar cliënt. Het inleven in gevoelens is van groot belang, evenals een oprechte interesse. Reflectie en zelfreflectie, overdracht en tegenoverdracht spelen een rol bij een spiritueel coaching traject. Een goede spiritueel therapeut of coach heeft een gedegen, geaccrediteerde spirituele opleiding genoten.

Welke spirituele opleiding past bij mij?

Als je bij je zoektocht naar een passende spirituele opleiding gebruik maakt van je intuïtieve vermogens, ofwel je laat je leiden door wat je intuïtie je zegt, dan ben je al een eind op de goede weg. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Het bijwonen van een open dag is niet alleen een mooie manier om nog meer informatie te vergaren, maar ook juist om de sfeer binnen de opleiding en de locatie te voelen, en wellicht alvast kennis te maken met toekomstige medestudenten en docenten. Ook hier kun je je laten leiden door wat je gevoel je ingeeft. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw spirituele opleiding.

Wat leer ik in een spirituele opleiding?

In een spirituele opleiding staat jouw Zijn centraal. Alleen door inzicht en bewustzijn te hebben in wie je zelf bent, wat je nodig hebt en wat jou motiveert kun je je ontwikkelen tot een liefdevol, professioneel begeleider van mensen met een belangrijke levens- en/of hulpvraag. Essentieel is het leren om gebruik te maken van je eigen gevoeligheid, je intuïtie. Je leert trauma’s, persoonlijke sterktes en zwaktes te erkennen, los te laten en te benutten. Wat voel je, wat zie je, wat neem je waar? Hoe ga je om met je gevoeligheid, hoe kun je contact maken met gidsen en dierbaren en, niet in het minst, met je eigen Zijn?

Spirituele opleiding

Je leert trauma’s, persoonlijke sterktes en zwaktes te erkennen, los te laten en te benutten. Wat voel je, wat zie je, wat neem je waar? Hoe ga je om met je gevoeligheid, hoe kun je contact maken met gidsen en dierbaren en, niet in het minst, met je eigen Zijn?

Spirituele opleiding voor iedereen

Een spirituele opleiding is voor iedereen weggelegd die zich zelf wil ontdekken en die liefdevol wil leven. Spiritualiteit is de weg naar jezelf, naar je Zijn en hiermee kun je, als je dat wilt, anderen gaan begeleiden in hun zoektocht naar antwoorden. Die antwoorden liggen altijd in jezelf. Het mooiste is misschien wel dat de mensen die je ondersteunt, het allemaal zelf doen. Met jouw begeleiding die je hebt geleerd tijdens je spirituele opleiding!

ZoMa Opleidingen is een geaccrediteerd opleidingsinstituut met een spirituele grondslag. Bij ZoMa kun je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgen (op hbo-niveau) en Reiki cursussen. Ook worden verschillende online cursussen aangeboden, die laagdrempelig zijn zodat iedereen die zich oriënteert op een spirituele opleiding er aan deel kan nemen.