Een spirituele opleiding klinkt misschien wat zweverig, maar niet is minder waar. Er zijn spirituele opleidingen die erkend zijn door het ministerie, wat niets minder betekent dan dat er wetenschappelijk onderbouwd onderwijs wordt gegeven.

Geaccrediteerd spirituele opleiding

Leven vanuit je bewustzijn, vanuit de bron, zonder oordelen en vrij van aangeleerde patronen en overtuigingen. Dat is spiritueel leven en dat is de meest liefdevolle manier om volop in het leven te staan. Dit spiritueel ontwaken kun je leren als je een spirituele opleiding doet. Als je voornemens bent een spirituele opleiding te gaan volgen, dan verdient het aanbeveling om een opleiding uit te zoeken die in elk geval geaccrediteerd is door een onafhankelijke beroepsvereniging. Zo ben je gegarandeerd van een diploma waar je ook daadwerkelijk iets mee kunt. Je wordt geen kwakzalver, waar er al meer dan genoeg van zijn, maar (bijvoorbeeld) een gediplomeerd therapeut, coach, begeleider of healer.

Welke spirituele opleiding past bij mij?

Als je bij je zoektocht naar een passende spirituele opleiding gebruik maakt van je intuïtieve vermogens, ofwel je laat je leiden door wat je intuïtie je zegt, dan ben je al een eind op de goede weg. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Het bijwonen van een open dag is niet alleen een mooie manier om nog meer informatie te vergaren, maar ook juist om de sfeer binnen de opleiding en de locatie te voelen, en wellicht alvast kennis te maken met toekomstige medestudenten en docenten. Ook hier kun je je laten leiden door wat je gevoel je ingeeft. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw spirituele opleiding.

Wat leer ik?

In een spirituele opleiding staat jouw Zijn centraal. Alleen door inzicht en bewustzijn te hebben in wie je zelf bent, wat je nodig hebt en wat jou motiveert kun je je ontwikkelen tot een liefdevol, professioneel begeleider van mensen met een belangrijke levens- en/of hulpvraag. Essentieel is het leren om gebruik te maken van je eigen gevoeligheid, je intuïtie. Je leert trauma’s, persoonlijke sterktes en zwaktes te erkennen, los te laten en te benutten. Wat voel je, wat zie je, wat neem je waar? Hoe ga je om met je gevoeligheid, hoe kun je contact maken met gidsen en dierbaren en, niet in het minst, met je eigen Zijn?

Voor iedereen…ook voor jou!

Een spirituele opleiding is voor iedereen weggelegd die zich zelf wil ontdekken en die liefdevol wil leven. Spiritualiteit is de weg naar jezelf, naar je Zijn en hiermee kun je, als je dat wilt, anderen gaan begeleiden in hun zoektocht naar antwoorden. Die antwoorden liggen altijd in jezelf. Het mooiste is misschien wel dat de mensen die je ondersteunt, het allemaal zelf doen. Met jouw begeleiding die je hebt geleerd tijdens je spirituele opleiding!