Home / Blog / Voel je ook die verbinding?

Voel je ook die verbinding?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Hoe mooi is het als je keer op keer weer de kracht van verbinding mag ervaren? Bij ZoMa Opleidingen voel ik me altijd verbonden, met iedereen die er komt. Of dat nu voor werkzaamheden of voor studie is, die verbinding voel ik altijd. Maar soms is dat gevoel extra krachtig. En dat gevoel wil ik graag delen.

Korte tijd geleden werd ik gevraagd door het Braamhuis om een lezing en een workshop te komen geven over Reiki. In het Braamhuis is er altijd ruimte, tijd en warmte voor mensen die kanker hebben of er van genezen zijn, voor hun familie, naasten en nabestaanden. Een prachtig en liefdevol inloophuis waar je terecht kunt voor contact met lotgenoten en betrokkenen. Omdat Reiki onder andere zo’n liefdevolle manier is om rust en ontspanning te krijgen, past dit heel mooi bij de doelgroep van het Braamhuis.

Uitdaging

En ja, natuurlijk zei ik ja tegen de uitnodiging! Niets liever dan licht en liefde verspreiden onder mensen die er behoefte aan hebben. En voor mij een mooie uitdaging om als spreker van deze avond de bezoekers te mogen inspireren. Bezoekers, van wie het grootste deel nog niet eerder met Reiki in aanraking was geweest. Alleen al door de uitnodiging om te komen spreken over Reiki, was er al een verbinding. Een gevoel van saamhorigheid, liefde en licht. En dat werd alleen maar sterker, want de aanmeldingen stroomden binnen!

Initiatief

Nog dankbaarder werd ik toen vanuit onze eigen ZoMa Community signalen kreeg, dat er mensen mee wilden gaan naar de lezing en workshop in het Braamhuis. Op hun eigen initiatief werd voorgesteld om na mijn lezing en de korte workshop, vrijwillig Reiki behandelingen te gaan geven aan de bezoekers van de avond. Met open armen werd dit initiatief ontvangen, wat een geweldig idee! En dit is waar ik die kracht van verbinding weer zo sterk voelde. Verbinding met het Braamhuis, met de deelnemers van de avond en vooral ook met de community-leden die dit prachtige idee in de praktijk kwamen brengen.

Gevoel

Met zoveel liefdevolle medewerking kon het niet anders dan dat de avond een succes werd. Twaalf ZoMa-therapeuten hebben na mijn lezing en workshop Reiki behandelingen gegeven aan mensen uit het publiek. Magisch, warm, liefdevol, dankbaar en vooral: verbinding. Het mooiste gevoel wat je kunt hebben!

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog