Home / Blog / Wist je dat vertrouwen grenzeloos mag zijn?

Wist je dat vertrouwen grenzeloos mag zijn?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Een groot thema dat we in de praktijk vaak tegenkomen, is vertrouwen. Vertrouwen heeft een brede lading en kan betrekking hebben op verschillende dingen. Als ik dit vanuit ZoMa bekijk, heeft vertrouwen ook een essentiële link met zelfliefde. Zonder zelfliefde is vertrouwen onmogelijk.

Daarom vinden we het bij ZoMa Opleidingen ook zo belangrijk dat die zelfliefde, bewustzijn en leven vanuit je essentie bestaat en dat onze studenten en cursisten dit leren terug te vinden. Want met dit alles is vertrouwen ook aanwezig, onvoorwaardelijk. Leren vertrouwen op jezelf, op wat er gebeurt in je leven en op anderen valt niet altijd mee.

Boodschap uit het universum

Die eerste leer je in de opleiding en Reiki cursussen. Vertrouwen op anderen is misschien nog wel het moeilijkste. Iedereen krijgt in zijn of haar leven een of meerdere keren te maken met beschaamd vertrouwen door een ander. Dat geldt ook voor mij. Ik vertrouw volop vanuit mijn hart en dat heeft me echt niet altijd alleen maar goeds gebracht. Vertrouwen maakte plaats voor verdriet en teleurstelling en soms zelfs boosheid. Maar ik realiseer me wel altijd weer dat alles een reden heeft. Even weer met beide benen op de grond en leren van wat er is gebeurd. Het universum stuurt je een boodschap, waar je mee kunt doen wat je wilt.

Loslaten

Als je steeds weer terugkomt bij jezelf, in je essentie, dan komt dat vertrouwen ook weer bovendrijven. Om vertrouwen te vergroten, kun je bijvoorbeeld intenties en affirmaties meegeven aan jezelf, je cliënt of aan de dingen om je heen. Oefen er maar mee, je zult zien dat het werkt.
Vertrouwen werkt ook mooi samen met loslaten, van oordelen bijvoorbeeld. Iedere keer als je denkt dat je vertrouwen doelloos is geweest, laat dat dan los. Oordeel niet over de gebeurtenis of de persoon die inbreuk maakt op je vertrouwen, maar bedenk dat het ergens toe dient. Vertrouw er op dat het goed komt, op welke manier dan ook.

Vertrouwen mag grenzeloos zijn, als je het maar doet vanuit je hart. Hou je onvoorwaardelijk van jezelf, dan verlies je nooit het vertrouwen.
Spread the love and keep the faith, dat maakt je leven zoveel mooier en waardevoller!

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog