Iedereen kent de term helderziendheid. Deze term wordt vaak in verband gebracht met paragnosten, die dingen kunnen zien die andere mensen niet kunnen zien. Naast helderziend bestaat ook heldervoelend. Heldervoelend is een sterk ontwikkeld intuïtief vermogen om dingen aan te kunnen voelen. Denk daarbij aan stemmingen, sferen, emoties (van anderen), negativiteit en intenties.

Heldervoelendheid kan zich manifesteren in pijn, zoals hoofdpijn, stress en angst. Wanneer je heldervoelend bent, kun je daar last van hebben juist doordat je dergelijke gevoelens ervaart. Fijngevoeligheid wordt het ook wel genoemd, of hoogsensitief.

Intuïtie en heldervoelendheid

Als je heldervoelend bent, is je intuïtie (je zogenaamde derde oog, dat in het midden op je voorhoofd net boven de ogen zit) bovengemiddeld ontwikkeld. Als je die intuïtie begrijpt en je leert er mee om gaan, dan kun je je heldervoelendheid omzetten naar een mooie gave in plaats van een kenmerk waar je last van hebt.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Ben je heldervoelend, dan pik je signalen in je omgeving veel sneller en makkelijker op dan andere mensen die niet heldervoelend zijn, of die deze gave niet verder ontwikkeld hebben. Als je heldervoelend bent, dan voel je subtiele energieën die niet direct waarneembaar zijn, maar die wel degelijk aanwezig zijn. Als je mensen of dieren voelt, dan maak je (soms onbewust) contact met de uitstraling, de energie van die persoon. Je kunt je heldervoelendheid verder ontwikkelen, zodat je je heldervoelende gave echt kunt gaan inzetten als een krachtig instrument.

Energieën voelen als je heldervoelend bent

Heldervoelend

Zoals gezegd is heldervoelendheid een gave. Niet iedereen vindt het prettig om die heldervoeldende gave te hebben, maar als je jezelf openstelt voor de mogelijkheden die die heldervoelendheid biedt, kunnen er allerlei wegen voor je open gaan. Het is daarbij van essentieel belang dat je leert om de energieën die je kunt heldervoelen, niet overneemt.

Heldervoelen en contact maken

Door het overnemen van de energie van een ander, kan het gebeuren dat je die specifieke gevoelens ervaart als die van jezelf. Je kunt energetisch vermoeid raken. Ben je heldervoelend, dan pik je signalen in je omgeving veel sneller en makkelijker op dan andere mensen die niet heldervoelend zijn, of die deze gave niet verder ontwikkeld hebben. Als je heldervoelend bent, dan voel je subtiele energieën die niet direct waarneembaar zijn, maar die wel degelijk aanwezig zijn. Als je mensen of dieren voelt, dan maak je (soms onbewust) contact met de uitstraling, de energie van die persoon.

Heldervoelend ontwikkelen

Eigenlijk is ieder mens heldervoelend. In hoeverre dit zich ontwikkelt, hangt van heel veel factoren af.

Zelf kun je je heldervoelendheid ontwikkelen door er bewust mee aan de gang te gaan. Wanneer je aanvoelt dat iemand naar je kijkt, je kan de sfeer in een bepaalde ruimte voelen, je voelt aan wat iemands stemming is, dan kun je er vanuit gaan dat je heldervoelend bent, ofwel een heldervoelende gave hebt.

Heldervoelend

Wees overtuigd van je eigen kunnen, als je vertrouwt op je intuïtie kun je er van uitgaan dat het goed is. Wees daarbij wel altijd waakzaam: heldervoelen betekent niet automatisch dat wat je voelt ook echt van jou is. Het zijn juist de emoties, stemmingen en gevoelens van anderen die je waarneemt. Om hier op een goede manier mee om te gaan, zodat je je heldervoelendheid als je kracht kunt inzetten, kun je je heldervoelend ontwikkelen.

Wil je je intuïtieve vermogens, zoals heldervoelendheid, verder ontwikkelen? Volg dan de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen! Meld je hieronder meteen aan!