Home / Klankschalen therapie: wat is het en waarvoor is het goed?

Klankschalen therapie: wat is het en waarvoor is het goed?

Klankschalen therapie werd al gebruikt door onze eerste geneesheren: de sjamanen. Door de eeuwen heen is het echter wat naar de achtergrond geraakt. Gelukkig wordt klankschalentherapie de laatste tijd steeds populairder. Het heeft dan ook heel wat voordelen voor lichaam, geest en ziel. Ben je benieuwd naar wat klankschalen therapie precies is en of je er baat bij deze healer hebt? Dan is het interessant om deze blog te lezen, want je ontdekt er alles over!

Wat is klankschalentherapie?

Klankschaal therapie is een therapie dat wordt uitgevoerd met schalen die gemaakt zijn uit verschillende legeringen, zoals goud, zilver en koper. Ze worden tijdens een sessie op of dicht bij het lichaam geplaatst en aangeslagen. Op die manier komen er klanken vrij die een hoge trilling produceren. Deze trilling activeert het zelfhelingsproces en brengt het lichaam tot rust, omdat het invloed heeft op de cellen en het water in het lichaam. Dat heeft als gevolg dat lichamelijke en psychische klachten verholpen worden en stress en blokkades wegvallen.

Klankschalen therapie wordt doorgaans als erg prettig ervaren door het kalmerend en helend effect. Bovendien is het erg effectief voor het behandelen van allerlei blokkades en psychische en lichamelijke ziektes. Het is dus zeker de moeite om uit te proberen als je last hebt van oververmoeidheid, hoofdpijn of andere kwaaltjes.

Klankschaaltherapie: een weldaad voor lichaam, geest en ziel

De voordelen van klankschaaltherapie zijn erg uitgebreid. De klanken die deze schalen produceren hebben namelijk een grote impact op je lichaam, geest en ziel, omdat ze diep inwerken op je energie en frequentie. Dit zijn belangrijkste voordelen van klankschalentherapie:

Werkt ontspannend

Heb je het gevoel dat alles je een beetje teveel wordt? Is je stresslevel te hoog? Dan is er kans van overprikkeling en doe je er goed aan om je te laten behandelen met klankschalen. Deze therapie zorgt er namelijk dat je weer tot rust komt waardoor ook lichamelijke en psychische klachten die met je stress gepaard gaan verdwijnen.

Stimuleert de levensenergie

Een ander voordeel van klankschalen therapie is dat het zorgt voor meer levensenergie. Het is dus ideaal als jij je vaak moe en futloos voelt. Door een sessie klankschalenmassage herstelt je energiebalans waardoor je weer de hele wereld aankan.

Bevordert slaap en concentratie

Slapeloze nachten zijn niet alleen erg naar, maar zorgen ook voor allerlei kwaaltjes. Daarom is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Klankschalentherapie kan in dat geval dé oplossing zijn, want het is slaap bevorderend. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je beter kan concentreren tijdens de dag.

Verbetert het immuunsysteem

Een van de belangrijkste voordelen van klankschalen therapie is dat het een positieve invloed heeft op je immuunsysteem. Daardoor word je minder snel ziek en voel jij je beter in je vel. Als je reeds ziek bent, zorgt het er bovendien voor dat jij je snel weer beter voelt. Natuurlijk mag je het niet gebruiken als vervanging van medicatie, maar het is wel ideaal ter ondersteuning.

Verhoogt de creativiteit

Wist je dat klankschaaltherapie ook de creativiteit verhoogt? Als jij dus een creatieve bezigheid hebt en je het gevoel hebt dat je vastzit, kan deze therapie het creatieve denkproces weer op gang zetten. Doordat het ook je concentratie verhoogt, heeft het een algemene positieve invloed op je productiviteit. Een klankschalensessie is dus ideaal voor mensen die studeren of werk uitvoeren waarbij er veel van hen gevraagd wordt.

Bevordert de levenslust

Voor mensen met een dipje is klankschaal therapie tevens een goede optie, want het werkt ook op je gemoedstoestand in. Als je echter een zware depressie hebt, zal je uiteraard niet zomaar in één, twee, drie genezen. Maar het kan wel ondersteuning bieden indien je het combineert met de nodige medicatie en eventuele andere therapieën die je dokter aanbevolen heeft.

Is doeltreffend tegen allerlei kwaaltjes

Klankschalenmassage is doeltreffend tegen allerlei kwaaltjes. Niet alleen omdat het je immuunsysteem sterk verbetert, maar ook omdat het je balans herstelt. Daardoor verlichten of verdwijnen kwaaltjes, zoals hoge bloeddruk, hoofdpijn, migraine, astma, allergieën, rugklachten en nog veel meer. Gebruik klankschaalmassage nooit ter vervanging van medische hulp, maar eerder als toevoeging.

Voor wie is klankschalenmassage geschikt?

Klankschalen massage is geschikt voor bijna iedereen. Het werkt namelijk diep in op het lichaam, de ziel en geest waardoor het doeltreffend werkt bij verschillende kwaaltjes. Zo kan je met klankschalentherapie niet alleen hoofdpijn en rugpijn helen, maar ook het energielevel verbeteren, blokkades opheffen en nog zoveel meer. Omdat de therapie erg rustgevend werkt, is het ook vooral een goede optie voor mensen die nood hebben aan ontspanning, overwerkt zijn en veel in hun hoofd zitten.

Overweeg je ook om een sessie klankschaaltherapie te ondergaan? Let dan op, want het is niet voor iedereen aangeraden. Er zijn namelijk enkele uitzonderingen. Want hoewel klankschalentherapie niet schadelijk is, is een sessie erg intens. Daarom is het beter om geen klankschaalsessie te ondergaan als je lijdt aan epilepsie, een hoge bloeddruk of hartritmestoornissen hebt. Ook is het minder aangeraden voor mensen die gevoelig zijn aan een trombose, een pacemaker hebben of zwanger zijn.

Zelf klankschalentherapeut worden? Volg een cursus holistische therapie!

Om klankschalentherapeut te worden, is het belangrijk dat je de nodige kennis vergaart. Daarom is het interessant om een opleiding tot Holistisch Therapeut te volgen. Tijdens deze opleiding leer je namelijk alles over klankschalen en hun invloed op het lichaam, de ziel en geest. Zo kan je meteen aan de slag als therapeut! Omdat een opleiding tot holistische therapeut erg uitgebreid is, leer je bovendien ook nog vele andere interessante dingen bij.

Zo ontdek je alles over edelstenen, ga je jouw intuïtieve ontwikkeling stimuleren, leer je gespreksvaardigheden, vergaar je info over alternatieve geneeswijzen en leer je je innerlijk kind helen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele dingen die tijdens de tweejarige opleiding aan bod komen. Het is dus een zeer boeiende HBO opleiding, want het helpt je bij je persoonlijke groei. Bovendien krijg je een certificaat waarmee je zelf aan de slag kan gaan als reiki master, klankschaaltherapeut of holistisch therapeut. Zo kan je niet alleen jezelf, maar ook anderen helpen en ondersteunen!