Breng meer liefde in je leven met rozenkwarts. Heb jij het gevoel dat je liefde in je leven mist of vind je het moeilijk om jezelf graag te zien? Dan kan je het rozenkwarts kristal gebruiken om meer liefde in je leven te brengen. Rozenkwarts is een krachtige edelsteen met een liefdevolle energie die je hartchakra helpt openen. Hieronder ontdek je hoe je het best gebruikmaakt van deze mooie liefdesenergie!

De liefdevolle werking van rozenkwarts

Edelstenen hebben elk een krachtige energie die ons helpt met zowel lichamelijke als psychische kwaaltjes. Iedere edelsteen heeft een andere energie, waardoor ze ook elk hun specifieke werking hebben. Rozenkwarts wordt vooral gebruikt omwille van zijn harmonische energie. Het is ook de edelsteen bij uitstek voor het deblokkeren van het hartchakra en voor het aantrekken van liefde in je leven.

Rozenkwarts en energie

Door de rozenkwarts edelsteen in huis te gebruiken zal de liefdevolle energie van de edelsteen in je huis vrijkomen, waardoor er meer ruimte is voor begrip en waardoor de sfeer ook gezelliger wordt. Dit kristal kan je ook gebruiken bij meditatie, als je voelt dat je problemen ondervindt met liefhebben.

Rozenkwarts

Rozenkwarts in je dagelijks leven

Deze edelsteen heeft een bijzonder prachtige energie. Iedereen heeft er voordeel bij om meer rozenkwarts in zijn leven te brengen, maar hoe doe je dat? Rozenkwarts kan je gewoon in huis plaatsen, op je altaar of gewoon ergens op een plekje waar het goed voelt. Je kan dit kristal ook als hangertje dragen. Dat is een goede oplossing, als je vooral zelf zoveel mogelijk van de energie wilt kunnen genieten. Vind je het moeilijk om jezelf en/of anderen lief te hebben? Dan kan het helpen om regelmatig een rozenkwarts meditatie te doen:

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Rozenkwarts meditatie

Voordat je aan de meditatie begint, is het belangrijk dat je een rozenkwarts hebt uitgekozen die je aantrekt. Zuiver de rozenkwarts onder de kraan met wat lauwwarm water en droog hem af. Zoek dan een rustig plekje in huis, waar je niet gestoord wordt en steek eventueel wat wierook en kaarsjes aan voor de sfeer. Ben je klaar? Dit zijn de volgende stappen:

  • zoek een plaats waar je comfortabel ligt en sluit je ogen
  • hou de rozenkwarts in je hand en laad hem op met je intentie
  • haal bewust adem en beeld je bij iedere inademing in dat je de liefdevolle energie van de steen inademt, stuur deze energie door naar je hart
  • vul nu vanuit je hart de rest van je lichaam met deze liefde en kracht
  • sluit de meditatie af door van 10 naar 1 te tellen en open bij 1 je ogen

Maak kennis met andere helende kristallen

Wil je graag meer leren over de helende kracht van kristallen? Volg dan een Reiki cursus of de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen en leer alles over de helende kracht van kristallen en edelstenen.

Aanmelden Holistisch Therapeut

Rozenkwarts