Home / Rozenkwarts

Rozenkwarts

Wanneer je naar de rozenkwarts kijkt, kan het haast niet anders dan dat je in één opslag verliefd op haar wordt. De zachte roze kleur, haar ronde vormen en de energie die ze uitstraalt verzacht zelfs het hart van de meest ongelovige in de liefde. Ben jij één van die ongelovigen of heb jij het gevoel dat je liefde in je leven mist of vind je het moeilijk om jezelf graag te zien? Dan kan je het rozenkwarts kristal gebruiken om meer liefde in je leven te brengen. Rozenkwarts is namelijk een krachtige edelsteen met een liefdevolle energie die je hartchakra helpt te openen. Hieronder ontdek je hoe je het best gebruikmaakt van dit mooie liefdeskristal!

De liefdevolle werking van rozenkwarts

Edelstenen hebben elk een krachtige energie die ons helpt met zowel lichamelijke als psychische kwaaltjes. Iedere edelsteen heeft een andere energie, waardoor ze ook elk hun specifieke werking hebben. Zo ook rozenkwarts.

Rozenkwarts kristal

Deze liefdevolle steen die roze van kleur is, wordt vooral gebruikt omwille van haar harmonische energie en wel op de volgende manieren:

1. Rozenkwarts is the highway to love

Breng meer liefde in je leven met rozenkwarts. Deze edelsteen heeft namelijk de kracht om liefde aan te trekken. Dit betreft zowel een liefdespartner en liefde uit je omgeving als zelfliefde. Om de liefde aan te trekken die bij jou past, staat zelfliefde voorop. Als jij van jezelf houdt, straal je dit ook uit en ben je niet bang om alle facetten van jezelf aan de wereld te laten zien. Dit maakt het ook makkelijker voor anderen om te zien waarom ze jou niet aan zich voorbij mogen laten gaan!

Draag de rozenkwarts daarom bij je en ze zal je naar die liefdevolle mensen leiden die met jouw liefde resoneren. Ook kan je de rozenkwarts vragen om je naar liefdevolle plekken te leiden. Zoals een mooi natuurgebied, een gezellig cafeetje of een kinderboerderij. Om dit soort liefdevolle energie te kunnen ontvangen en je erdoor te laten leiden, is het belangrijk dat je je hartchakra deblokkeert. Ook hier heeft de rozenkwarts voor gestudeerd om je vierde chakra te openen. Houd haar tegen je hart of in je hand en tune in op je hart. Haar energie zal je hart dan verlichten waardoor het open kan gaan.

2. Leg de rozenkwarts op een mooie plek in huis

Rozenkwarts kan je gewoon in huis plaatsen, op je altaar of gewoon ergens op een plekje waar het goed voelt. Waar je jouw rozenkwarts edelsteen ook neerlegt in huis, de liefdevolle energie van de edelsteen zal in je huis vrijkomen en zich verspreiden. Hierdoor zal:

 • Er meer ruimte voor begrip komen.
 • De behulpzaamheid van iedereen in het huishouden toenemen.
 • Iedereen communiceert opener in de gesprekken die worden gevoerd.

Wat er uiteindelijk voor zorgt dat de sfeer in huis ook gezelliger wordt.

Communiceren met kristallen gaat via je intuïtie. Dus als je wilt leren werken met het rozenkwarts kristal (en misschien ook andere edelstenen) dan is de online training ‘Spiritueel Ontwaken’ echt iets voor jou! In deze diepgaande training ga je je intuïtie (verder) ontwikkelen. Ook leer je alles over de kracht van de natuur, de maan en dromen. Een aanrader!

3. Als sieraad

Als je vooral zelf zoveel mogelijk van de energie wilt kunnen genieten, kan je dit kristal ook als hangertje dragen. Liefst met een kettinkje van zo’n lengte dat je haar op je hart kan dragen. Houd er wel rekening mee dat de rozenkwarts door zonlicht kan verkleuren. Dus als je een middagje op het terras in de zon gaat zitten en je wilt dit voorkomen, stop haar dan onder je shirt (of wat je dan als bovenstuk draagt).

4. Ondersteuning bij gezondheidskwalen als Parkinson en Alzheimer

De rozenkwarts heeft ook helende kwaliteiten en kan daarom ondersteuning bieden bij gezondheidskwalen. Met nadruk op het woord ondersteuning. De rozenkwarts is namelijk niet erkent als medicatie. Noch is er wetenschappelijk onderzoek naar verricht dat het enkel gebruiken van dit liefdevolle kristal gezondheidskwalen kan genezen. Maar samen met een voorgeschreven vorm van medicatie kan het wonderen verrichten.

5. Rozenkwarts meditatie

Dit kristal kan je ook gebruiken bij meditatie voor verschillende doeleinden. De meest voor de handliggende is voor wanneer je problemen ondervindt met liefhebben. Ook kan je de rozenkwarts meditatie doen wanneer je:

 • Zwanger probeert te raken, maar geen succes hebt
 • In contact wilt komen met je creativiteit
 • Je visualisatiekracht wilt aanboren
 • Verdrietig bent
 • Harmonieuze liefdes- en vriendschapsrelaties wilt aantrekken
 • Last hebt van borst- en longkwalen
 • Je hart chakra wilt balanceren

Voordat je aan de meditatie begint, is het belangrijk dat je een rozenkwarts kiest die jou op dat moment aantrekt. Zuiver de rozenkwarts vervolgens onder de kraan met wat lauwwarm water en droog haar af. Zoek dan een rustig plekje in huis of buiten. Ergens waar je niet gestoord wordt, zodat je je volledig op jouw meditatie kan concentreren. Steek eventueel wat wierook en kaarsjes aan voor de sfeer. Ben je klaar? Dit zijn de volgende stappen:

 • Zoek een plaats waar je comfortabel kan liggen en sluit je ogen.
 • Houd de rozenkwarts in je hand en laadt haar op met je intentie. Bijvoorbeeld:

‘Ik nodig de energie van de rozenkwarts uit om door mij heen te stromen en open mijn hart voor liefde’

 • Haal bewust adem en beeld je bij iedere inademing in dat je de liefdevolle energie van de steen inademt, stuur deze energie door naar je hart.
 • Vul nu vanuit je hart de rest van je lichaam met deze liefde en kracht.
 • Sluit de meditatie af door van 10 naar 1 te tellen en open bij 1 je ogen.

Vind je het fijn om begeleid te worden in een meditatie? Luister dan naar deze podcast waarin Marjolein je meeneemt in een Zijnsorïentatie meditatie. Houd de rozenkwarts steen in je hand tijdens de meditatie en voel hoe je hoofd tot rust komt en hoe je meer in je hart komt.

De mogelijkheden van rozenkwarts zijn eindeloos

Dit is een greep uit de bron waarvoor je de rozenkwarts allemaal kan gebruiken. Schroom niet om de rozenkwarts voor een ander doeleinde te gebruiken. De kern frequentie van de rozenkwarts is liefde en liefde kan je voor alles inzetten. Liefde is tevens waar we op grote schaal behoefte aan hebben als mensheid. Jarenlang hebben we onder een overkoepeling van angst geleefd en was het woord zelfliefde onbekend bij de meesten. Gelukkig komt daar nu weer verandering en kan de rozenkwarts weer haar opmars maken. Deze verandering is ooit begonnen bij één enkel persoon. Zoals Micheal Jackson ook zo mooi zingt:

‘If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and then make a change’

Maak kennis met andere helende kristallen

Dus wil jij graag in een liefdevollere wereld leven en meer liefde aantrekken? Begin bij jezelf.

Doe jezelf één of meerdere van die mooie rozenkwartsen cadeau en ga met die liefdevolle energie op individueel niveau aan de slag. En wil je graag meer leren over de helende kracht van kristallen? Doe jezelf dan een Reiki cursus of de opleiding tot Holistisch Therapeut van ZoMa Opleidingen cadeau en leer alles over de helende kracht van kristallen en edelstenen.

Rozenkwarts edelsteen