Spirituele therapie; wat is dat precies? Spiritualiteit heeft betrekking op alles wat met onze geest te maken heeft, met een nadruk op hoe wij dit persoonlijk ervaren. Het wordt ook wel bezieling genoemd. Een spiritueel therapeut kan je helpen als je rondloopt met bepaalde (levens)vragen.

Loop je in je leven tegen emotionele, mentale of fysieke problemen aan, dat is dit vaak een teken van verstoorde energie. Het is dan noodzaak om deze levensenergie weer in balans te brengen, zodat je weer in verbinding komt te staan met je diepste zelf.

Wanneer kun je terecht bij een Spiritueel therapeut?

Wanneer je last hebt van fysieke of psychische klachten kun je terecht bij een Spiritueel therapeut. Misschien heb je gezondheidsklachten en wil je een manier vinden om hier beter mee om te gaan. Of misschien heb je een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waar je nog steeds heel veel moeite mee hebt. Maar ook voor het doorbreken van vastgeroeste patronen en overtuigingen kan spirituele therapie uitkomst bieden.

Een spiritueel therapeut zal je wel stimuleren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie waar je je nu in bevindt. Je leert dus echt om op een kritische manier naar jezelf te kijken. Weer in contact komen met jezelf, dat is de kern van spiritualiteit.

Je bent bewust op zoek naar zingeving en wilt je weer met je eigen bron, jouw essentie, verbonden voelen. Om dit te bereiken is het noodzakelijk om oude en vastgeroeste energie los te laten, zodat nieuwe energie kan stromen. Een spiritueel therapeut helpt je om je dagelijkse problemen in een breder perspectief te zien, met als resultaat dat je tot de ontdekking komt van wat de zin is van jouw leven. De kwaliteit van je leven zal hierdoor in positieve zin veranderen.

Zelfhelend vermogen en een spiritueel therapeut

Iedereen is in staat om het lichaam zelf te helen, maar omdat we zover verwijderd zijn van onze essentie kunnen er blokkades zijn. Een spiritueel therapeut kan je helpen om die blokkades op te heffen. Ook tijdens een Reiki cursus kun je hiermee aan de slag. Je krijgt dan o.a. een behandeling van een Reiki master die ervoor zorgt dat blokkades in je lichaam opgeheven worden.

Energie gaat stromen en je kunt weer verder in je persoonlijk ontwikkelingsproces. Vaak komen er kwaliteiten in je naar boven die je nog niet kende van jezelf.

De essentie van een Spiritueel therapeut

Door de specifieke kennis en spirituele ontwikkeling van de Spiritueel therapeut, is hij of zij in staat om cliënten te ondersteunen in hun levensproces. Daarnaast kan de Spiritueel therapeut ook het persoonlijke energieveld van cliënten interpreteren en beïnvloeden, met als resultaat dat de cliënt zijn of haar eigen levenspad weer terugvindt.

Zou jij dit ook willen doen? Wil jij mensen vanuit je hart ondersteunen om hun eigen levenspad weer terug te vinden? Wil jij je eigen intuïtie inzetten om anderen te helpen? Misschien is de opleiding Holistisch Therapeut iets voor jou.

In deze opleiding van ZoMa Opleidingen leer je om energetische behandelingen te geven. Dit alles gebeurt vanuit een holistisch oogpunt (lichaam, geest en ziel is één).