Home / Depressie behandeling

Depressie behandeling

Een depressie behandeling op alternatieve wijze is duurzaam en life-changing. Als je te maken hebt met een depressie, ben je op zoek naar allerlei manieren om je beter te voelen. Misschien heb je geprobeerd om te praten met een psychologe en heb je verschillende medicijnen genomen, maar leken deze depressie behandelingen niet écht te helpen. Verlies ook dan de hoop niet, want er zijn tal van alternatieve geneeswijzen die je kunt toepassen!

Depressie behandelen op spiritueel niveau bekeken

Als je depressief bent, dan draag je een zware last met je mee. Hoe een depressie zich precies uit, is afhankelijk per persoon, maar meestal gaan er voortdurende negatieve gevoelens mee gepaard, waaronder het gevoel van waardeloosheid, leegte en verdriet. Met deze negatieve gevoelens hebben we allemaal weleens te kampen, maar bij een depressie gaat het over langdurige gevoelens die zo intens zijn dat er geen interesse meer is in dagelijkse activiteiten. Je spirituele niveau is niet meer in balans met je andere niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch).

Depressie behandelen

Spiritualiteit om depressie te behandelen

Spiritualiteit kan een goed hulpmiddel zijn om je toch beter te voelen tijdens een depressie. Vaak hebben mensen al alles geprobeerd, maar raken ze nog steeds niet af van hun depressie, het kan dan helpen om depressie op de spirituele manier te bekijken. Spiritueel ontwaken kan je helpen om uit de depressie te raken. Het helpt je om de blokkades op te heffen en je oude energieën los te laten, daarnaast zal je ook andere inzichten krijgen wanneer je spiritueel ontwaakt. Je leert dingen accepteren, jezelf aanvaarden en jezelf liefhebben en dit zijn dingen die moeilijk zijn voor iemand met een depressie. Spiritueel ontwaken kan voor iemand die depressief is erg intensief lijken.

Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Probeer open te staan voor spiritualiteit, draag zorg voor je lichaam, neem tijd in de natuur en zorg voor voldoende rustmomenten. Deze kleine veranderingen zullen je al goed op weg helpen richting je spirituele ontwaking en je zelfacceptatie.

Depressie behandeling met edelstenen

Als je spiritueel niet meer in balans bent, dan kan je naast psychische hulp ook altijd een beroep doen op de krachtige energie van kristallen.

Bepaalde kristallen hebben de eigenschap om een depressie te verlichten, zoals citrien, zonnesteen, lapis lazuli, topaas, tijgeroog en carneool. Deze kristallen kan je in je kamer leggen, maar je kunt ze ook dragen als sieraden, zodat je jezelf overal van positieve energie kunt voorzien.

Depressie behandeling met edelstenen

Depressie behandeling met hulp van de natuur

De natuur heeft een kalmerende en helende energie. Daarom is het goed om tijdens een depressie voldoende tijd te nemen om je terug te trekken in de natuur, ook al staat je hoofd daar niet naar. Daarnaast heeft de natuur ook een aantal krachtige planten, bloemen en kruiden die je depressie behandelen. Sint Janskruid is daarbij een goed voorbeeld. Dit krachtige kruid helpt je niet alleen bij de behandeling van je depressie, maar ook bij stress, slapeloosheid en vermoeidheid. Ook Gingko biloba is een echte aanrader. De bladeren van deze boom hebben een sterke geneeskrachtige werking. Ze helpen je  met he volgende:

  • verbeteren van je geheugen
  • je meer energie geven
  • depressieve klachten verminderen

Depressie behandelen: engelen aanroepen

Wanneer je je neerslachtig en alleen voelt, wat vaak het geval is bij een depressie, dan kan het helpen om hulp aan de engelen te vragen. Beschermengelen zijn er om ons te begeleiden op ons levenspad. Ze doen niets liever dan mensen helpen die het moeilijk hebben. Het is ook helemaal niet moeilijk om engelen in je leven te roepen. Je moet enkel je intenties duidelijk maken op een liefdevolle manier. In het geval van een depressie kan je bijvoorbeeld hulp vragen bij het verwerken van een trauma.

Als je een specifieke aartsengel wilt aanroepen, vraag dan hulp aan aartsengel Gabriël. Deze engel heeft een liefdevolle energie die je kan helpen met het helen van je depressieve gevoelens. Hij zal daarnaast ook opnieuw levensvreugde in je leven proberen te brengen. Gabriël zal dus jouw wit licht zijn in de duisternis.

Depressie behandelen met holistische therapie

Holistische therapie, zoals breathwork, kan je helpen met het aanpakken van je depressie. Wanneer er holistisch gekeken wordt naar je depressie, dan wordt er gekeken naar alle lagen: spiritueel, lichamelijk, psychisch, emotioneel en energetisch. Door naar depressiviteit op al deze niveaus te kijken, zal er gezocht worden naar al de mogelijke oorzaken en kunnen deze grondig aangepakt worden.

Masterclass holisme en holistische therapie

Wil je meer weten over holistische therapie, holisme en wat precies de meerwaarde hiervan is voor jouw ontwikkelingsproces? Bekijk dan deze masterclass waarin Marjolein hier dieper op in gaat.

Alternatieve therapie als behandeling voor depressie

Als je een depressie hebt, dan kan ook Reiki je helpen. Depressie kan namelijk ontstaan door geblokkeerde chakra’s en Reiki zal je levensenergie door de magnetiserende werking weer doen stromen. Wil je zelf ook graag anderen helpen met depressieve klachten? Volg dan een Reiki cursus bij ZoMa Opleidingen. In één van onze gratis proeflessen kun je kennismaken met deze eeuwenoude vorm van heling. Doe je mee?