Energetische therapie is een vorm van therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van universele- en lichaamsenergie. Het opsporen van blokkades, het wegnemen van die blokkades en het stimuleren van het zelfhelend vermogen is hoe energetische therapie werkt. Een ander woord is ook wel ‘magnetiseren’.

Energetische therapie bestaat al zolang het universum er is; altijd dus. En dus is universele energie er altijd, en doet het ook altijd zijn werk. Ook als mensen er misschien wat sceptisch tegenover staan. Je hoeft er niet in te geloven, want het is een feit: het is er, en het gaat naar waar het nodig is.

Levensenergie als basis voor energetische therapie

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Blokkades opheffen met energetische therapie

Universele levensenergie stroomt door alles wat er is. Door verschillende oorzaken kunnen de kanalen, waardoor deze energie stroomt, geblokkeerd of zelfs verstopt raken. Met energetische therapie worden deze blokkades opgespoord en opgelost. De therapie gebeurt door het opleggen van handen: van een therapeut, of van jezelf. Als de blokkades zijn opgespoord, kan er gericht behandeld worden met energetische therapie. De oorzaak van de blokkade wordt dus aangepakt en zo kan de blokkade zichzelf in feite weer vrij maken. De energie kan weer vrij stromen en het lichaam komt weer in balans. Want waar blokkades zitten, kan de energie niet vrij stromen en er zullen dus andere plekken / kanalen in het lichaam zijn die dat gaan compenseren. Dat betekent dat het lichaam uit balans kan raken.

Toepassing energetische therapie

Energetische therapie

Bij energetische therapie wordt de kosmische levensenergie doorgegeven via de handen van de therapeut, ook wel magnetiseren genoemd. Het wordt toegepast bij allerlei verschillende klachten, van onverklaarbare pijn tot angsten, depressies en algehele malaise. Energetische therapie kan ook worden ingezet bij bijvoorbeeld kinderen die hoogsensitief zijn. Ook volwassen hsp’ers kunnen gebaat zijn bij energetische therapie.

Chronisch zieken kunnen ook veel baat hebben van energetische therapie. Het ondersteunt, biedt comfort en troost en de patiënt leert om te gaan met zijn of haar ziekte. Het is belangrijk om te weten dat een energetisch therapeut geen arts is en deze ook nooit zal vervangen. Bij ernstige klachten is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen. Energetische therapie kan ook naast reguliere gezondheidszorg worden toegepast, als aanvulling op de voorschriften van de arts. Bij een energetisch consult zal nooit worden geadviseerd om te stoppen met, of wijzigen van, medicatie die door de arts is voorgeschreven.

Energetische therapie is zachte heling

Er zijn geen bijwerking bekend van energetische therapie. Het is een hele zachte vorm van therapie, waarbij met de handen zachte aanrakingen worden gedaan of strijkende bewegingen worden gemaakt.

Op deze manier wordt de universele energie via de handen aan het lichaam van de cliënt doorgegeven. De energie zoekt zelf de blokkades in het lichaam op en de plekken waar het nodig is. Het heft blokkades op, haalt overtollige energie weg en voegt energie toe daar waar het nodig is.

Energetische therapie

Zelfhelend vermogen en energetische therapie

Wanneer blokkades zijn opgeheven, stroomt de energie weer vrij door het lichaam. Door het vrijelijk kunnen stromen van de energie wordt een lichaam weer gezond en fit. Het kan zelfhelend te werk gaan en met ondersteuning en begeleiding gezond blijven. En een gezond lichaam leidt weer tot meer geluksbeleving. Geen onbelangrijk detail, want zo blijkt weer hoezeer alles met elkaar in verbinding staat.

Gevoel van energetische therapie

Energetische therapie kan worden ervaren als een gevoel van warmte, of juist kou, bepaalde ronddraaiende bewegingen, ontspanning, borrelende buik, trillingen, vermoeidheid. Iedereen ervaart het op zijn eigen manier, net waar de energie zijn werk doet.

Onder energetische therapie vallen ook Reiki en holistische therapie. Bij ZoMa Opleidingen kun je de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer volgen. Interesse? Volg dan eens een gratis proefles en ervaar wat energie allemaal voor je kan doen!