Home / Edelstenentherapie: heling met de hulp van de natuur

Edelstenentherapie: heling met de hulp van de natuur

Edelstenen hebben een krachtige helende werking dankzij hun hoge trilling. Ze worden dan ook regelmatig in therapieën gebruikt. Wil jij graag de kracht van kristallen ontdekken en weten hoe je ze gebruikt om jezelf psychisch, emotioneel, lichamelijk of spiritueel te helen? Lees dan snel verder!

Wat is edelstenen therapie?

Edelsteen therapie is een therapie waarbij kristallen worden gebruikt om iemand energetisch te helen op psychisch, lichamelijk, emotioneel of spiritueel vlak. Dat is mogelijk, omdat ze van nature een hele hoge trilling hebben.

Omdat edelstenen inwerken op elk vlak, worden ze ook vaak gebruikt in de holistische therapie. Er wordt soms slechts één soort edelsteen gebruikt, maar vaak wordt er gekozen voor een combinatie. Edelstenen kunnen elkaar namelijk versterken. Een bekende combinatie is de gouden driehoek: bergkristal, amethist en rozenkwarts.

Edelsteen healing: goed voor lichaam, geest én ziel

Een edelsteen healing is een alternatieve geneeswijze en uiteraard geen vervanging van medicatie, maar je kan het wel gebruiken ter ondersteuning. Het is nuttig in allerlei situaties en helpt op verschillende vlakken. Zo helpt een edelsteen heling bij overprikkeling, met het stimuleren van je zelfhelingsvermogen, het deblokkeren van je chakra’s en het aanpakken van angsten. Daarnaast verlicht het allerlei andere lichamelijke, emotionele, spirituele en psychische klachten.

Welke edelstenen er gebruikt worden, hangt af van het doel. Ieder kristal heeft namelijk een andere werking. Zo geeft rode jaspis je bijvoorbeeld energie waardoor het ideaal is om te gebruiken als je last hebt van vermoeidheid. De edelstenen worden bij edesteentherapie meestal op de chakra’s gelegd, maar soms ook op de gebieden van het lichaam die pijnlijk zijn.

Verschillende soorten healings

Edelstenen kunnen op verschillende manieren toegepast worden, zoals via chakra healing, meditatie of visualisatie. Welke methode voor jou de beste is, hangt af van waar jij je het prettigst bij voelt. En wat je op dat moment precies nodig hebt. Hieronder ontdek je de verschillen!

Chakra healing

Bij een chakra healing met kristallen is het de bedoeling dat je stenen uitkiest die passen bij de chakra’s die je wilt genezen. Meestal zijn dit kristallen met dezelfde kleur of een trilling die erbij past. Ze worden op de blote huid, op de plaats van de chakra’s gelegd zodat de helende energie de chakra’s optimaal kan deblokkeren.

Het is ook mogelijk om de chakra’s af te remmen als ze overactief zijn. Dan wordt er veelal gekozen voor edelstenen in een complementaire kleur. Wanneer er gesproken wordt over edelsteentherapie, is een chakra heling de methode die het vaakst gekozen wordt.

Meditatie

Ook tijdens mediatie kan je gebruikmaken van edelstenen om je te genezen. Het is bij deze methode eveneens belangrijk dat je edelstenen uitkiest met de juiste trilling. Je kan ze dan dicht bij je leggen of vasthouden tijdens het mediteren.

Visualisatie

Bij visualisatie kan je edelstenen gebruiken ter versterking. Visualiseren met edelsteen doe je door een edelsteen naar keuze in je hand te nemen, je ogen te sluiten en de innerlijke beelden spontaan te laten komen.

Op je lichaam

Een andere methode is de edelstenen op je lichaam leggen. Dat is een goede methode als je ergens pijn hebt. Je kan de kristallen dan op de delen van je lichaam leggen dat je wilt behandelen.

Edelsteen ter bescherming

Edelstenen zijn krachtige stenen die je niet alleen kunnen helen, maar ook beschermen. Als je een edelsteen ter bescherming wilt gebruiken, kan je dit op verschillende manieren. Draag het bij je op het lichaam door het in je broekzak of tas te steken. Of kies voor een edelstenen armbandje of ketting. Wil je je vooral beschermen tegen de negatieve energieën in je woning? Plaats dan kristallen in een ruimte waar je vaak vertoeft.

Hoe pas je edelsteentherapie toe op jezelf?

Edelstenen therapie is niet alleen bedoeld om anderen mee te helen. Je kan het namelijk ook op jezelf toepassen door ze op je chakra’s te leggen. We vertellen je hoe je dat het best aanpakt aan de hand van enkele handige stappen!

Stap 1: voorbereiding

De eerste stap is het uitkiezen van de juiste edelstenen. Dat kan je op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om edelstenen te kiezen die op vlak van werking of kleur bij je chakra’s passen. Daarnaast kan je ze intuïtief selecteren. Ook is het mogelijk om daarvoor een pendel te gebruiken. Heb je de juiste kristallen gevonden? Dan is het tijd om ervoor te zorgen dat je niet gestoord wordt. Zet je telefoon uit en verwijder alle elementen die je kunnen afleiden. Maak vervolgens de ruimte rustgevend door bijvoorbeeld kaarsjes, relaxerende muziek en wierook te gebruiken.

Stap 2: edelstenen leggen

Eens de kamer voorbereid is, leg je je neer. Plaats dan de stenen op de bijbehorende chakra’s:

  • Leg de basischakra edelsteen tussen je knieën of onder je kruis
  • Plaats de edelsteen voor je heiligbeenchakra een handbreedte onder je navel
  • Leg de edelsteen voor je zonnevlechtchakra op je maagkuiltje
  • Leg het kristal voor je hartchakra midden op je borstbeen
  • Plaats de steen voor het keelchakra in het kuiltje onder je keel
  • Leg de edelsteen voor het voorhoofdchakra midden op je voorhoofd
  • Plaats de steen voor het kruinchakra bij je kruin op een kussen

Laat de edelstenen tien tot vijftig minuten liggen en ontspan je. Ben je klaar? Dan is het tijd om stap 3 toe te passen!

Stap 3: afsluiten

Sluit na een edelsteenlegging de sessie af door de edelstenen te ontladen. Hoe je dat doet is bij elke edelsteen anders, maar de meeste kan je in water reinigen. Ook is het een goed idee om na afloop een edelsteen elixer te drinken en het universum te bedanken.

Opleiding holistische therapie

Lijkt het je leuk om alles te leren over kristallen, hun helende kracht en jezelf een healer te kunnen noemen? Dan is het interessant om een ZoMa opleiding holistische therapie te volgen. In deze opleiding ga je namelijk jouw intuïtieve ontwikkeling stimuleren. Intuïtie heb je nodig om gebruik te kunnen maken van de bijzondere trilling van deze stenen. Ook kom je nog zoveel meer te weten over healing. Zo kan je jezelf en andere helpen met het genezen van allerlei lichamelijke, psychische, emotionele en spirituele kwaaltjes! In de vrijblijvende proefles ‘Edelstenen en Reiki’ kun je onze manier van lesgeven komen ervaren. Je bent van harte welkom!

Aanmelden proefles