Home / Energetisch coach

Energetisch coach

Een energetisch coach is iemand die in contact staat met diens eigen natuur en jou daarom kan leren om met jouw eigen natuur in contact te komen. Wie ben je echt en waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Waar loop je steeds tegen dezelfde muur op en voel je je geblokkeerd? Dit soort blinde vlekken kan je samen met een energetisch coach zichtbaar maken.

Energie

Een stoel die je ziet, een boom, een auto; dit noemen we fysieke objecten. Dingen die je met het blote oog kunt waarnemen en die tastbaar zijn, kunt aanraken en vastpakken. In de basis bestaan deze objecten uit energie, langzaam vibrerende energie. Doordat de energie langzaam vibreert, kunnen we het zien, aanraken en vastpakken. Energie die sneller vibreert, is bijvoorbeeld het internet. Deze energie kunnen we niet zien, totdat de energie in een computer wordt gecodeerd waardoor we het wel kunnen zien. Je hebt dus een computer, telefoon, etc. nodig om op het internet te komen. Zonder vibreert deze energie ongezien langs ons heen.

Een energetisch coach maakt je bewust van jouw eigen internet

Zo werkt dat ook met jouw lichaam. Jouw lichaam is in dit geval het object dat op lage snelheid vibreert waardoor het zicht- en tastbaar is. Om jouw lichaam heen zit je aura, je energielichaam.

Energetisch coach

Dit is het internet van jouw lichaam, ofwel de sneller vibrerende energie die je niet met het blote oog kunt waarnemen. Ook zijn er de zogenaamde schillen van de ui die om jouw pure zijn heen zijn komen te zitten. Dit zijn ook sneller vibrerende energieën die je niet kunt zien, maar je wel bewust van kunt worden. Het bewust worden van je energielichaam en je uienschillen is waar een energetisch coach je bij helpt.

Kijken naar je voeding met de energetisch coach

Een energetisch coach werkt op holistische wijze en zal daarom ook samen met jou naar je voeding kijken. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op alle andere niveaus. Hiervoor ga je samen met de energetisch coach holistisch zelfonderzoek doen. Hierbij ga je op al jouw niveaus – fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel – onderzoeken wat, hoe en waarom dat jou blokkeert. Dus:

 • Hoe voedt je je fysieke niveau, ofwel wat eet en drink je?
 • Hoe voedt je je mentale niveau, dus wat kijk je op tv, wat voor muziek luister je, wat lees je?
 • Hoe voedt je je emotionele niveau, ofwel wat doe je om jezelf geliefd te voelen door jezelf?
 • Hoe voedt je je energetische niveau, ofwel hoe laadt je jezelf op en hoe zorg je ervoor dat je energie peil in balans blijft?
 • Hoe voedt je je op spiritueel niveau, ofwel doe je de dingen waar je blij en gelukkig van wordt?

En hoe affecteert dit alles je? Zo creëer je samen met een energetisch coach een holistisch beeld van je welzijn. En kun je in één oogopslag zien wat je wilt behouden en waarvan je voelt dat het beter is om het los te laten.

Wil je ook ontdekken dat voeding meer is dan alleen eten en drinken? En wist je dat je ook je verlangens, wensen en behoeftes kunt voeden? Hoe je dat doet, leer je in de online training Holistisch Voeden. Door jezelf op al je niveaus te voeden, kom je weer helemaal terug in balans, bij je ware zelf.

Hoe een energetisch coach je blokkades deblokkeert

De energetisch coach helpt je daarom om in contact te komen met jouw innerlijke stem, je intuïtie. Hiervoor is het belangrijk dat je in contact komt te staan met je lichaamsbewustzijn. Een energetisch coach kan je hierbij op verschillende helpen:

Sommige dingen zul je misschien gemakkelijk kunnen loslaten, maar dat is niet voor alles zo. Daarom ga je hier ook naartoe werken met de energetisch coach, stap voor stap. Op onbewust niveau kun je bijvoorbeeld bepaalde identificaties hebben als overtuigingen en gedachtepatronen waardoor het lastig is om ergens los van te komen.

De energetisch coach stelt het lichaam centraal

Het lichaam kun je je voorstellen als één grote computer waarin onder andere al jouw identificaties en hoe die zijn ontstaan, liggen opgeslagen. Het lichaam bestaat namelijk voor het grootste deel uit water en water heeft geheugen. Daarom kun je je ook dingen herinneren, zelfs van toen je nog een baby was in de baarmoeder van je moeder. Naast dat het lichaam alle informatie die je over jezelf wilt ontdekken herbergt, liegt het nooit. Deze zal je altijd vertellen hoe iets zit en waar iets geblokkeerd zit. Het lichaam staat daarom voor de energetisch coach centraal en daar zal de focus tijdens een sessie met een energetisch coach dan ook op liggen. Dit zorgt ervoor dat jij weer meer in contact kan komen met haar wijsheid en weer op haar leert te vertrouwen.

Een energetisch coach werkt op holistische wijze, maar wat betekent dat nu precies? In deze Masterclass gaat Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen hier op in en ze legt uit wat holisme nu eigenlijk is. Ook gaat ze in op wat een holistisch therapeut doet en wat je precies doet in holistische therapie. Wil je jezelf graag verdiepen hierin, dan is deze Masterclass heel waardevol voor jou!

De communicatie vorm is vrij bij energetische coaching

Dit betekent niet dat er helemaal niet wordt gepraat tijdens een sessie met een energetisch coach. Zeker wel, maar daar ligt dus niet de focus. Het is ook van jou en soms ook van het moment afhankelijk of je hetgeen je in je lichaam ervaart in woorden wilt en/of kunt uitdrukken. Het kan namelijk ook zijn dat je de juiste woorden niet kunt vinden en het liever uit door het op te schrijven, te tekenen of door het uit te beelden door lichaamsbewegingen te maken.

Waar kan een energetisch coach je nog meer op coachen?

Een energetisch coach coacht je dus:

 • Op je algehele voeding
 • Om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven
 • Op het meer in contact te komen met je lichaamsbewustzijn
 • Om je intuïtie te vertrouwen

Energetisch therapeut

Daarnaast helpt een energetisch coach je door verschillende energetische therapieën van je blokkades af te komen. En je leert ook hoe je dit op jezelf kunt toepassen. Op deze manier:

 • Ga je leren werken met jouw gevoeligheid, jouw unieke eigenschappen en intuïtieve gaven
 • Leer je jezelf op een dieper niveau kennen
 • Vergroot je je innerlijke ruimte
 • Krijg je grip op je innerlijke processen
 • Komt er een verbinding tussen hart en hoofd, die centraal staat

Energetisch coach observeert en doet suggesties

De energetisch coach zal ten alle tijden fungeren als een observerend klankbord. Wat allereerst betekent dat een energetisch coach niet oordeelt, alles mag er zijn en er uit komen op de manier zoals dat voor jou goed voelt. Ook betekent het dat je van alles tegen de energetisch coach kunt aanhouden en hij of zij zal je vragen stellen of een ander perspectief aandragen. Je bent hier vrij in om ermee te doen wat je wilt. Hetgeen de energetisch coach aandraagt is vooral een suggestie. Jij bepaalt of het met jou resoneert. Hier zal een energetisch coach je ook in aanmoedigen en dus op coachen, om te ontdekken hoe dat voor jou werkt.

Neem het advies van de energetisch coach ter harte

Jij bent dus ten alle tijden verantwoordelijk voor jouw leven en hebt de regie over wat je wel of niet aan je kapstok ophangt. Wel zal een energetisch coach je op een zachte manier diens visie laten horen vanuit de intentie je bewustzijn te vergroten, zodat jij je mooiste leven kunt leven. Marjolein, de founder van ZoMa Opleidingen, schreef hier twee mooie boeken over.

Onder energetische coaching vallen ook Reiki en holistische therapie. Bij ZoMa Opleidingen kun je de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer volgen. Interesse? Volg dan eens een gratis proefles en ervaar wat energie allemaal voor je kan doen!

Aanmelden proefles!