Reiki behandeling

Een Reiki behandeling is een cadeautje voor jezelf. Reiki staat voor Universele Levensenergie. Het geeft de energie uit de kosmos door. Reiki behandelingen worden gegeven door mensen die ingewijd zijn in deze eeuwenoude Japanse geneeswijze. Zij geven de energie door met hun handen. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar de handen geplaatst worden op het lichaam: de energie gaat waar hij nodig is. Maar natuurlijk kun je de energie wel versterken, of geleiden tijdens een Reiki-behandeling.

Reiki behandeling: verlichting, ontspanning en opheffing blokkades

Sommige mensen staan sceptisch tegenover deze eeuwenoude geneeswijze. Maar eigenlijk doet iedereen onbewust wel eens iets met handopleggingen. Denk maar eens aan een situatie waarin je gevallen bent, en je hebt bijvoorbeeld pijn aan je knie. Dan leg je automatisch je handen op de plek waar het zeer doet. Onbewust geef je hier dus al schone energie uit de kosmos aan de pijnlijke plek op je lichaam! Waarom denk je dat een kus op een zere plek zo prettig is? Precies..... de aanraking is zo fijn omdat de pijn verlicht wordt. En dat is wat Reiki doet. Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades op die iedereen, al dan niet bewust, in zijn of haar lichaam heeft.

Reiki gradaties

Er bestaan verschillende gradaties in Reiki. Met Reiki 1 leer je fysieke problemen te behandelen, en leer je ook jezelf Reiki te geven. Tijdens een Reiki 1 cursus word je door een Reiki trainer ingewijd in de eerste graad. Je leert dan ook het krachtsymbool, de Cho-Ku-Rei. Met dit symbool wordt de Reiki energie tijdens de behandeling versterkt. Je kunt dit symbool bijvoorbeeld op je handen tekenen en dan je handen op de plek leggen waar het nodig is, of je tekent het symbool in de aura van de cliënt.
Reiki 2 gaat een stapje verder en leert je op emotioneel niveau Reiki te geven. Ook leer je bij de Reiki 2 cursus om behandelingen op afstand te geven. Je kunt dan verbinding maken met iemand die niet fysiek aanwezig is en diegene dan Reiki geven. Het hoeft niet altijd een levend persoon te zijn! Reiki op afstand kun je ook geven aan je innerlijk kind, of aan een overledene, of zelfs aan een voorwerp of bijvoorbeeld aan de dag. In de Reiki 2 cursus leer je nog twee symbolen erbij, Hon-Sha-Ze-Sho-Nen (het afstandsymbool) en de Sei-He-Ki, het emotiesymbool.

Reiki behandelingen geven

In combinatie met Reiki 1 kun je nu ook bijvoorbeeld ruimtes energetisch reinigen, door de symbolen in de hoeken van de kamer te tekenen. De Reiki 2 energie is vele malen sterker dan die van Reiki 1 en je zult ook merken dat je bij het oefenen bij jezelf echt blokkades kunt gaan opheffen. Met Reiki 3A tenslotte wordt de energie nog sterker en mag je jezelf na afloop Reiki Master noemen. Je kunt dan ook volwaardige Reiki-behandelingen geven op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Bij Reiki 3A leer je het symbool de Dai-Ko-Myo, waarmee je de Reiki Master energie binnenhaalt. Een heel sterk symbool dat je tijdens een Reiki-behandeling in de as van je cliënt kunt tekenen, of bij de reiniging van een ruimte in de as van de ruimte.

 

GROEPSGROOTTE/ DUUR

De cursussen worden gegeven op locatie Westervoort, Amersfoort en Zwolle. We geven de Reiki cursussen bewust aan groepen van rond de 8 personen, zodat er veel individuele aandacht is voldoende ruimte voor vragen. Elke cursus duurt van 9.30 uur tot 15.30 / 16.00 uur. De bijbehorende terugkomochtend duurt van 9.00 uur tot 11.00 uur.
De lunch is uiteraard inbegrepen en aan het einde van de dag ontvang je een erkend certificaat!

This is Sliced Diazo Plone Theme